Aerosedan

Laat je chaufferen in een sjieke chevrolet
Een unieke marketingstrategie
In de eerste twee decennia van de 20e eeuw was Ford de grote naam in de automobielindustrie. Dat zat Alfred P. Sloan niet lekker. De directeur van General Motors bedacht een voor die tijd unieke marketingstrategie om klanten binnen te halen en voor het leven vast te houden. Een strategie waarmee bovendien werd voorkomen dat de vijf merken van General Motors elkaar dwars zouden zitten.

Voor elke levensfase een merk
De merken van General Motors kregen allemaal een eigen prijsklasse en doelgroep. De typeringen zijn te mooi verwoord om te vertalen: Chevrolet for the economy minded, Pontiac for the upwardly mobile, Oldsmobile for the discreet middle class, Buick for the country club strivers en Cadillac for the wealthy and successful. Sloan noemde het ‘de ladder van succes’: voor elke levensfase en voor elke stap in de carrière was er een merk.

Wereldleider in de automobielindustrie
Sloan wilde ook klanten die vasthielden aan hetzelfde merk, gretig houden. Dus kwam elk merk elk jaar met een nieuw model. Nu misschien heel gewoon, maar voor die tijd was het revolutionair. De doordachte merkenstrategie en het beperken van de levenscyclus van modellen brachten het bedrijf veel succes: al snel werd Ford voorbijgestreefd. Zeventig jaar lang zou General Motors wereldleider blijven in de automobielindustrie.

De Aerosedan: een bijzondere auto
De Chevrolet Fleetline Aerosedan 1946 is een buitenbeentje. In de Tweede Wereldoorlog moest General Motors zijn fabrieken beschikbaar maken voor de oorlogsindustrie. Het was niet mogelijk om na de oorlog snel een heel nieuwe auto te ontwerpen. Daarom werd de laatste model, de Chevrolet uit 1941/1942 die vanwege de oorlog nauwelijks was geproduceerd, met wat kleine veranderingen gepresenteerd als de ‘All new for ’46’.

Een sjieke én unieke Chevrolet
De Chevrolet Fleetline is de auto voor de gewone man en is te vergelijken met de Volkswagen Kever of de Opel Kadett, al is de Aeresedan het duurste model in de reeks. Het is bovendien een Kadett met Amerikaanse afmetingen: de auto is indrukwekkend groot. Chevrolet heeft van de 1946 Aerosedan maar 65.433 stuks geproduceerd. Dit is misschien wel de enige in Nederland. Je laat je bij ons dus chaufferen in een sjieke én unieke Chevrolet.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright © 2017 · All Rights Reserved · Aerosedan / BravoDesign